Kundservice

Kontakta kundservice

Har ni frågor angående fakturor eller andra supportärenden vänligen fyll i formuläret så återkommer vi till dig.

 

Ditt namn*

Faktura / Ärendenummer*

Din epost*

Telefon*

Ämne*

Ditt meddelande*

Vanliga frågor

Betala i tid

Om du betalar hela kravet inom 8 dagar efter utskriftsdatum avslutas ärendet. Detta är under förutsättning att du betalat hela kapitalskulden, ränta och kostnader.

Oftast vill man betala sin skuld, men man kan inte. Kontakta oss så hjälper vi dig med olika betalningsuppgörelser.

Vad händer vid utebliven betalning?

På inkassokravet är det 8 betalningsdagar. Utöver detta tillkommer 4 extradagar så att vi ska vara säkra på att inbetalningen kommer fram. Har det inte inkommit någon betalning efter dessa 12 dagar går vi vidare i kravhanteringen med nya åtgärder.

Dessa åtgärder kan vara att ansöka om betalningsföreläggande hos Kronofogdemyndigheten. Detta innebär ytterligare kostnader i ärendet, dvs 300 kr i ansökningsavgift och 380 kr i arvode. Väljer du att fortfarande inte betala när Kronofogdemyndigheten sänder dig ett betalningsföreläggande kommer du, genom deras utslag, att få en betalningsanmärkning.

Efter Kronofogdemyndighetens utslag kan vi göra en ansökan om verkställighet. Då tillkommer ytterligare 600 kr i kostnader.

Vad är det jag betalar?

Har du betalt din faktura men din inbetalning är bokförd på mottagarens konto efter det att inkassokravet är utskrivet? Då är du skyldig att betala inkassoarvodet.

Ett krav kan innehålla flera kostnadsdelar:

  • Kapitalskuld = Beloppet på ursprungsfakturan
  • Ränta = Dröjsmålsräntan styrs utefter vad som är avtalet med din leverantör. Har inget annat avtalats säger räntelagen att dröjsmålsräntan är 8 procentenheter över gällande referensränta (8 +ÖGR).
  • Lagstadgade kostnader och arvoden:
  • Påminnelseavgift = 60 kr
  • Inkassoarvode = 180 kr
  • Ansökan om betalningsföreläggande = 300 kr
  • Arvode vid betalningsföreläggande = 380 kr
  • Verkställighetsavgift = 600 kr
Betalningsanmärkning

Som privatperson får du en betalningsanmärkning efter Kronofogdemyndigheten utslag, dvs vid utebliven betalning på deras betalningsföreläggande.